Задушен зелен фасул.

Коментари · 312 Прегледа

Задушен зелен фасул. Готварска рецепта от нашите баби.

Продукти за 4 – 5 порции :

 

• зелен фасул – 1 кг.

• краве масло – 40 -50 гр.( или олио 3 – 4 с.л.)

• подправка ”Вегета” – 1 с.л.

• брашно – 1 с.л.

• доматено пюре – 1 ч.л.( или настърган 1 ср. домат)

• магданоз – 1/ 3 вр.

• копър – 1/ 3 вр .

• гореща вода – 1/ 2 ч.ч.

• сол на вкус

 

Начин на приготвяне :

 

Почистваме фасула от краищата и конците ( ако има), измиваме и нарязваме на парчета с дължина 2,5 – 4 см., нарязваме на ситно магданоза и копъра. Загряваме в тенджера кравето масло ( олио ) и задушаваме зеления фасул. Когато леко промени цвета си прибавяме горещата вода, похлупваме и оставяме да къкри на слаб огън. След като омекне фасулът, слагаме доматеното пюре, вегетата, а малко по – късно размитото със студена водичка брашно. Варим още 5 – 6 минути, опитваме за сол, поръсваме с копър, магданоз и снемаме ястието от огъня. Задушения зелен фасул се поднася с кисело мляко.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg