Продукти : 4 яйца ,150 г захар ,150 г ръжено брашно ,1 ч л бакпулвер, 1с л кафе еспресо
крем- течна сметана 200 г,1 пакет крем ванилия без варене ,студено прясно мляко 200 г,течен шоколад 2 с л За декорация - смлени орехи ,настърган шоколад,листенца и топчета от фондан
Приготвяне; С миксер се разбиват яйцата със захарта и кафе еспресо.Когато захарта се разтопи ,добавяме ръжено брашно ,бакпулвер и разбъркваме на кексова смес.Сипва се върху хартия за печене ,печем в загрята фурна 180С за 15-18 минути ,проба с дървено шишче да няма по него тесто.Изважда се и обръщаме върху влажна кърпа,отлепва се хартията за печене ,навива се руло.Приготвя се крем,за целта в купа смесваме студено прясно мляко ,течна сметана и суха смес за крем.Разбива се с миксер 4-5 минути докато сгъсти е готово.Отделя се 1,3 от крема и прибавяме течен шоколад ,разбърква се добре да е с равен цвят.Блатът се намазва с бял крем ,навива се руло и поставяме в поднос.Декорира се с пош от шоколадовия крем, смлени орехи ,настърган шоколад ,листа и топчета от фондан ,за празничен вид.Сервира се охладено ,колкото повече време минава по вкусно става.Весели празници ,да ви е сладко!