Рецепта за Рататуй

Коментари · 335 Прегледа

Рецепта за Рататуй. Топло предястие без месо. Френска кухня.

Необходими продукти

  • 3 с.л. растително масло
  • 1 глава лук (нарязана)
  • 1 скилидка чесън (ситно нарязана)
  • по 1 червена, зелена и жълта чушка
  • 3 домата
  • 400 гр. тиквички
  • 1 патладжан (прибл 300 гр.),
  • 1 ч.л. сушени листа от розмарин
  • 1 ч. л. сушен босилек
  • сол, черен пипер
  • нарязан чайвс (Сибирски лук)

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците, отстранете сърцевината и семената и ги нарежете на парченца с големината на една хапка. Нарежете доматите на четири, нарежете тиквичките на парчета с дебелина ½ см, разделете наполовина патладжана и също го нарежете на парчета с дебелина ½ см. Загрейте предварително тава за печене на най-високия рафт на печката, загрейте маслото, запържете леко лука, добавете чесъна, зеленчуците, листата от розмарин и босилека и ги задушете. Покрийте и гответе на котлона или в парната фурна, докато стане готово. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте поръсено с нарязан чайвс.

Източник: Miele

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg