Необходими продукти
- 3 с.л. растително масло
- 1 глава лук (нарязана)
- 1 скилидка чесън (ситно нарязана)
- по 1 червена, зелена и жълта чушка
- 3 домата
- 400 гр. тиквички
- 1 патладжан (прибл 300 гр.),
- 1 ч.л. сушени листа от розмарин
- 1 ч. л. сушен босилек
- сол, черен пипер
- нарязан чайвс (Сибирски лук)
Начин на приготвяне
Измийте зеленчуците, отстранете сърцевината и семената и ги нарежете на парченца с големината на една хапка. Нарежете доматите на четири, нарежете тиквичките на парчета с дебелина ½ см, разделете наполовина патладжана и също го нарежете на парчета с дебелина ½ см. Загрейте предварително тава за печене на най-високия рафт на печката, загрейте маслото, запържете леко лука, добавете чесъна, зеленчуците, листата от розмарин и босилека и ги задушете. Покрийте и гответе на котлона или в парната фурна, докато стане готово. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте поръсено с нарязан чайвс.
Източник: Miele