3 яйца
100 мл олио
180 г кафява захар
1ч ч брашно от елда
1 ч л канела
150 кисело мляко
1 ч л джинджифил
2 ч л бакпулвер
кора от портокал 1 с л
пресни малини 1 шепа
Сиропиране - 1 к ч компот от кайсии
крем
100 течна сметана
пудра захар 100 г
бял шоколад разтопен 40 г
извара сладкарска 100 г
ганаш
40 г масло
70 г бял шоколад
нутела за декорация ,шоколадови пури
Разбиват се яйцата със захарта ,добавя се олио ,кисело мляко ,канела ,джинджифил ,кора от портокал ,а накрая брашно от елда и бакпулвера.Печем блат в тава 24 см ,върху хартия за печене на 180 С до суха клечка и изваждаме да се охлади.Срязва се на две части.Приготвя се крема ,като с миксер се разбива течна сметана и пудра захар на пухкав крем,добавя се разтопен бял шоколад и извара.Поставя се едната половина от блата в чиния ,сиропира се с компот от кайсии ,отгоре се намазва с по голямата част от крем и намачкани малини.Захлупва се с втората сиропирана част от блата и и цялата торта тънка се измазва с колкото крем остава.Разтопява се масло и бял шоколад ,охлажда се леко и заливаме отгоре тортата.Охладена се декорира с разтопена нутела ,като се рисуват сърца ,топчета ,парчета портокал и шоколадови пури.Оставих една нощ в хладилника ,срязах и хапнах вкусна ,без глутенова тортичка.Да ви е сладко !