Продукти:
- 600 гр многолистно тесто
- 3 глави лук
- 500 гр гъби
- 3 с.л. масло
- 4 сантилитра (0.04 л) мадейра (вид сладко вино)
- 3 с.л. сметана
- сол
- пипер
- 2 с.л. магданоз, наситнен
- 1.5 говеждо филе
- 2 с.л. разтопено масло
- 100 гр пастет от черен дроб
- 2 жълтъка
Приготвяне:
- Оставяте тестото да се размрази.
- Почиствате лука и наситнявате.
- Същото правите и с гъбите.
- Запържвате лука в маслото, добавяте гъбите и запържвате докато се изпари течността.
- Разбърквате виното със сметаната и оставяте на силен огън да се поизпари.
- Овкусявате със сол и пипер и добавяте накълцания магданоз.
- Загрявате фурната на 200 градуса.
- Натърквате месото със сол и черен пипер.
- Запържвате в разтопеното масло, изваждате и подсушавате (махате излишната мазнина, като подсушавате със салфетка).
- Намазвате със пастета, отгоре намазвате с гъбената смес.
- Завивате в тестото, като намазвате крайщата му с жълтък и притискате добре. Намазвате и повърхностатта с жълтък.
- След това печете за около 35 минути, а след като е готово оставяте да почине във фурната за около 10 минути.
- Сервирате нарязано.
Бележки:
Може да изрежете ленти от тестото, с които да украсите рулото. Това става преди печенето като самите ленти "залепвате" за повърхността с помощта на жълтък.