Рецепта за наденица с картофи и мед

Коментари · 313 Прегледа

Рецепта за наденица с картофи и мед. Печена наденица с пресни картофки. Наденица с картофи, лук и мед.

Необходими продукти

  • 200 г наденица нарязана на парчета по 1 см
  • 1 кг пресни картофи, нарязани на половинки
  • 100 мл зехтин + резерва
  • 2 бр. лук кромид, накълцан на ситно
  • 2 с.л. ситно накълцан копър
  • 2 с.л. горчица
  • 1 с.л. мед
  • 2 скилидки чесън, ситно накълцани
  • сол
  • пипер

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 °C. Покрийте тава с хартия за печене и нахвърляйте парченцата наденица върху нея. Печете във фурната 8 минути, обърнете парченцата и печете още 8 минути. Извадете наденицата от фурната, сложете я в купа и я оставете настрани. Сега загрейте фурната до 220 °C. Сложете картофите в тавата със соса, където сте пекли наденицата. Поръсете още малко зехтин и подправете със сол и пипер. Печете картофите във фурната 15 до 20 минути, докато се опекат добре. Извадете картофите от фурната и ги смесете с наденицата. Прибавете ситно нарязания лук и копъра. Направете дресинг като смесите горчицата с меда, чесъна и 100 мл зехтин. Поръсете с дресинга. Подправете на вкус със сол и пипер.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg