Рецепта за мусака с карфиол

Коментари · 317 Прегледа

Рецепта за мусака с карфиол. Основно ястие с кайма. Различна мусака с карфиол.

Необходими продукти

  • 700 гр карфиол
  • 350 гр кайма
  • 1 глава кромид лук
  • 2 червени чушки
  • 1 ч.л червен пипер 
  • магданоз
  • 3 с.л олио
  • 2 домата 
  • сол
  • за заливката: 40 гр краве масло, 300 мл прясно мляко, 2 яйца. 1 с.л брашно

Начин на приготвяне

Варим карфиола на розички в подсолена вода. Отцеждаме го и го поставяме под студена струя вода, за да се охлади. Запържваме наситнените чушки и лука. Наливаме вода и добавяме настърганите домати и наситнения магданоз. Овкусяваме със сол и червен пипер. Варим зеленчуците около 5 минути и чак тогава прибавяме каймата. Разбъркваме добре сместа. Намазняваме добре тавата. Нареждаме един ред карфиол, след това кайма и накрая пак карфиол. Печем ястието на загрята до 180 градуса фурна.

За заливката: Загряваме масло и брашно и ги запържваме до златисто. Наливаме млякото, посоляваме, разбъркваме енергично и изчакваме да кипне. Махаме съда от котлона и когато се охлади, прибавяме разбитите яйца и продължаваме да бъркаме. Заливаме мусаката и печем за още 20 минути.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg