Рецепта за млечни хлебчета

Коментари · 358 Прегледа

Рецепта за млечни хлебчета. Пухкав хляб с прясно мляко. Лесни за приготвяне млечни хлебчета с мед.

Необходими продукти

  • 15 гр прясна мая
  • 150 мл прясно мляко
  • 150 мл хладка вода
  • 1 ч. л.мед
  • 1 ч. л.морска сол
  • 600-700 гр бяло брашно
  • 2 с. л.прясно мляко за намазване на хлебчетата

Начин на приготвяне

1.Маята се разтваря в млякото и водата. Прибавят се медът и солта.

2.Постепенно се прибавя пресятото брашно до оформяне на средно меко тесто. Меси се 6-7 мин, докато се получи гладка топка, която не лепне. Слага се в намаслена купа да втаса за около 90 мин. на стайна температура, покрито с прозрачно фолио или влажна кърпа.

3.Тестото се разделя на 8 парчета, които се оформят на гладки топки. Слагат се да втасат в тавичка на разстояние поне 4-5 см eдна от друга или докато си удвоят обема. Намазват се s прясно мляко и се пекат в загрята фурна на 200°С за 10 мин.

4.Допичат се на 180°С за още 15-20 мин или докато се зачервят добре.

5.Охлаждат се върху решетка и се поднасят с масло и мармалад.

Източник: menumag.bg

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | КИБЕРСИГУРНОСТ | Социално инженерство и СОЦИАЛНА ИНЖЕНЕРИЯ - iSec.Agency | IThub.social - IT социална мрежа, Програмиране, Дизайн, Киберсигурност & Co.