Рецепта за моркови в омлет

Коментари · 323 Прегледа

Рецепта за моркови в омлет. Омлет с моркови и крема сирене.

Необходими продукти

за омлета

  • 200 гр едро настърган кашкавал
  • 3 яйца
  • 2 с. л.магданоз, ситно нарязан
  • 1 ч. л.масло за намазване на тавата

за пълнежа

  • 350 гситно настъргани моркови, добре изстискани
  • 1 малка краставица, нарязана на малки кубчета
  • 1 червена чушка, нарязана на малки кубчета
  • 200 гр крема сирене
  • 1 малка скилидка чесън, пресована
  • 1 ч. л.едрозърнеста горчица
  • 1 ч. л.фино настъргана лимонова кора
  • 1 с. л.лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Кашкавалът се разбърква с яйцата и магданоза. Сместа се сипва в правоъгълна тавичка с незалепващо покритие, намазана с масло, или върху хартия за печене. Пече се във фурна, загрята на 200° С, 10-15 мин. или докато добре се зачерви. През това време всички съставки за пълнежа се разбъркват заедно. Сместа се подправя със сол, пипер и лимонов сок на вкус. Охладеният омлет се обръща. В средата му се разпределя пълнежа и се завива. Опакова се във фолио и се оставя да се стегне. Сервира се нарязан на кръгчета като предястие със сезонна салата.

Източник: menumag.bg

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg