Рецепта за кладница на фурна с чесън и мащерка

Коментари · 328 Прегледа

Рецепта за кладница на фурна с чесън и мащерка. Яроматно ястие с гъби. Кладница на фурна.

Необходими продукти

  • 500 гр кладница
  • 10 скилидки чесън
  • 50 мл прясно мляко
  • 70 гр масло
  • 1 ч. л.листа от прясна мащерка

Начин на приготвяне 

Чесънът се обелва, залива се със 100 мл вода и се слага да заври. Щом заври, се отцежда и се измива със студена вода. Залива се с млякото и още 50 мл студена вода и отново се слага да заври. Вари се на тих огън 5 мин. и се отцежда. Гъбите се нарязват на лентички и се заливат със стопеното масло, подправят се със сол и пипер на вкус, поръсват се с мащерката и се разбъркват с чесъна. Пекат се в загрята фурна на 200º С около 20 мин., докато се зачервят, като се разбъркват от време на време.

Източник:menumag.bg

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg