Необходими продукти:
- Бялото месо от 1 пиле;
- 1 глава лук;
- 1 бр. морков;
- 1 бр. домат;
- 3-4 с.л. олио;
- магданоз;
- 1 к.л. черен пипер;
- 1 ч.л. червен пипер;
- сол - на вкус;
- 5-6 с.л. брашно;
Начин на приготовление:
- Пилешкото месо се сварява в тенджера с вода.
- Нарязваме лука на дребно и го запържваме в тиган с олиото.
- Добавяме нарязания на дребно домат, нарязания на дребно или настърган морков и подправките.
- След като се задушат ги махаме.
- Изваждаме бялото месо след като се свари от бульона и го оставяме да изстине.
- Добавяме към бульона запръжката.
- Варим и разбъркваме непрекъснато около 4-5 минути.
- През това време в чаша с вода слагаме брашното и разбъркваме хубаво, докато стане гладка смес, след което го изсипваме в бульона, бъркайки непрекъснато.
- Оставяме го да се вари, като от време на време го разбъркваме.
- Накъсваме на дребно месото и го добавяме и него.