Пилешка каша с бяло месо.

Коментари · 282 Прегледа

Рецептата на баба за пилешка каша с бяло месо.Вкусна каша от пилешко бяло месо. <br>Рецепта за вечеря - Пилешка каша с бяло месо.

Необходими продукти:

  • Бялото месо от 1 пиле;
  • 1 глава лук;
  • 1 бр. морков;
  • 1 бр. домат;
  • 3-4 с.л. олио;
  • магданоз;
  • 1 к.л. черен пипер;
  • 1 ч.л. червен пипер;
  • сол - на вкус;
  • 5-6 с.л. брашно;

Начин на приготовление:

  1. Пилешкото месо се сварява в тенджера с вода.
  2. Нарязваме лука на дребно и го запържваме в тиган с олиото.
  3. Добавяме нарязания на дребно домат, нарязания на дребно или настърган морков и подправките.
  4. След като се задушат ги махаме.
  5. Изваждаме бялото месо след като се свари от бульона и го оставяме да изстине.
  6. Добавяме към бульона запръжката.
  7. Варим и разбъркваме непрекъснато около 4-5 минути.
  8. През това време в чаша с вода слагаме брашното и разбъркваме хубаво, докато стане гладка смес, след което го изсипваме в бульона, бъркайки непрекъснато.
  9. Оставяме го да се вари, като от време на време го разбъркваме.
  10. Накъсваме на дребно месото и го добавяме и него.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg