Необходими продукти:
- прясно мляко - 750 г;
- сметана - 250 мл сладка;
- жълтъци - 5 бр.;
- захар - 100 г;
- царевично нишесте - 60 г;
- канела - 1 пръчка;
- лимони - кората;
- ОЩЕ канела - за поръсване бисквити;
Начин на приготовление:
- Направете крема, като сложите сметаната в касерола.
- Заделете 100 мл от прясното мляко, а останалото излейте при сметаната.
- Добавете канелата и кората от лимон.
- Изчакайте да заври и махнете от котлона.
- Оставете за половин час, за да поеме хубаво аромата от канелата и лимона.
- Прецедете и върнете в касеролата.
- В купа сложете жълтъците, царевичното нишесте, захарта и заделеното мляко.
- Разбъркайте с тел.
- На тънка струйка добавете сместа в касеролата, като не спирате да бъркате.
- Върнете на котлона и изчакайте да заври и кремът да се сгъсти.
- Разпределете пудинга в купички.
- Сложете бисквитата и преди сервиране поръсете с канела този чуден десертен крем без печене.
*Ако искате да не хваща кора кремът, завийте всяка купичка плътно със стреч фолио и оставете в хладилника така.