Продукти:
- 50 гр масло
- 50 гр брашно
- 250 мл прясно мляко
- 200 гр кашкавал
- 4 жълтъка
- сол
- пипер
- индийско орехче
- 4 белтъка
- 2 червени чушки
- 2 връзки пресен лук
- 300 гр сирене крема (или друго подобно меко и много маслено)
- лют червен пипер
Приготвяне:
За тестото:
- Слагате парченцата масло в една тенджара, добавяте брашното и запържвате до златисто.
- Разреждате с млякото и оставяте да заври съвсем за кратко.
- След това прибавяте и разтопявате 150 гр кашкавал.
- Добавяте и жълтъците (към леко изстиналата смес, иначе стават бъркани яица) и подправяте със сол, пипер, индийско орехче.
- Белтъците разбивате на сняг и ги прибавяте към сместа.
- Тестото разстилате на равен пласт върху покрита с хартия за печене тава.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-тина минути.
За пълнежа:
- Изчиствате и измивате чушките и ги нарязвате на дребно.
- Същото правите и с лукът.
- Смесвате ги със сиренето крема, като окусявате със сол, пипер и лютивия червен пипер.
- Готовият блат се разполовява и се намазва със сиренето и се навива с помощта на хартията за печене на руло.
- Рулата може да намажете с останалата смес и да запечете съвсем леко.
- Рулата се поднасят нарязани на шайби, като е добре да ги нарежете след като са изстинали, за да не рискувате да се разпаднат.