Необходими продукти
- 1 кг тиквички
- 4 обезкостени пилешки гърди, без кожа
- 2 с. л. масло
- 2 с. л. зехтин
- 2 връзки пресен лук
- 2 с. л. сол
- 1 с. л. кимион
- 1 с. л. черен пипер
- 1 с. л. чесън на прах
- 50 г смлени бадеми
- 100 г зелени маслини
- 1 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне
За да направим нудли от тиквичките, можем да използваме уред за зеленчукови спагети или ренде. Когато сме готови, поставяме нудлите в гевгир, поръсваме ги с ½ с. л. сол и оставяме да се изцедят. Поставяме пилешките гърди между две парчета хартия за печене и ги начукваме с чукче за месо до постигане на дебелина около 2 см. След това ги нарязваме напречно, на ленти. Загряваме 1 с. л. масло Гхи в голям, незалепващ тиган, на средна температура. Поръсваме пилешките ленти с ½ с. л. сол и ½ с. л. черен пипер, разнасяме добре подправките върху месото и го добавяме към маслото. Разстиламе пилешкото в тигана и го оставяме необезпокоявано около 2-3 минути. След това го обръщаме с шпатула и готвим месото още 2-3 минути от другата страна. Продължаваме да обръщаме пилешките ленти до получаване на златист оттенък. Прехвърляме месото в чиния и го покриваме с кухненско фолио. Смесваме в малка купичка смлените бадеми с малко черен пипер, сол и лимоновия сок. Разбъркваме добре и оставяме настрани.
Източник: forlife.bg