Несъмнено всяка домакиня иска да зарадва любимите си хора с перфектни ястия! В същото време обаче си давате ясна сметка, че невинаги нещата се получават така, както искаме. Именно поради тази причина ще ви разкрием няколко трика, които са в основата на перфектните ястия. На тях се уповават едни от най-големите имена в кулинарията. Хубавото е, че не се нуждаете от стотици томове литература, посветена на готварските тънкости. Достатъчно е да усвоите основните от тях, за да сте доволни от резултатите.
- Твърде малко хора са наясно с факта, че виртуозните готвачи добавят малко количество ванилия към салатата от зеленчуци. Не бързайте да се мръщите, а вместо това опитайте. Можете да сте сигурни, че ще засилите вкуса и аромата на съставките, съдържащи се в салатата.
- Ако се чудите как пилешкият бульон на професионалните готвачи винаги е прозрачен, то тук е моментът да ви разкрием следващата тънкост от кухнята. Достатъчно е след като се свари, да добавите към бульона кубче лед.
- За всеки е ясно, че не трябва да се прекалява с употребата на сол. Въпреки множеството предупреждения и съвети не са никак малко хората, които предпочитат ястията им да са по-солени. Дори и да нямате медицински противопоказания за употребата на повечко сол, добре е да не прекалявате с нея. Може би дори и през ум не ви е минавало, че можете да я заместите със сок от лимон. Пробвайте и ще се убедите в търсения ефект.
- В случай че и вие сте от домакините, които приготвят кюфтетата с галета или брашно, то този съвет несъмнено ще ви е от полза. Добавете малко счукани ядки към каймата. Със сигурност всички на трапезата ще си оближат пръстите от невероятно вкусните кюфтета, с които ще ги изненадате.
- Ако обичате хубаво изпечено месо, но в същото време ви се иска да е малко по-крехко, то можете да постигнете този резултат чрез малкия трик, който ще ви разкрием. Достатъчно е след като го извадите от фурната, да го покриете с фолио за 10 минути.
Източник:novinibg.net