Рецепта за рибен кебап

Коментари · 297 Прегледа

Интересна рецепта за шиш-кебап от два вида риба.

Продукти:

250 г прясно филе от сьомга

250 г прясно филе от треска

1 скилидка чесън, накълцана или смачкана

45 мл /3 с. л./ слънчогледово олио

45 мл /3 с. л./ соев сос

30 мл /2 с. л./ сухо или полусухо шери

15 мл /1 с. л./ нерафинирана захар

1/2 с. л. настъргана кора от портокал

Приготвяне:

  1. Нарежете рибата на кубчета, достатъчно големи, за да се нанижат на шиш, и ги поставете в дълбок съд. Смесете всички останали съставки и ги изсипете върху филето. Оставете да кисне в марината 1 час на стайна температура.
  2. Намажете с мазнина шишчетата и нанижете рибата върху тях, като редувате парче треска и парче сьомга. Опечете ги на барбекюто или на грила първо от едната страна, след това ги топнете бързо в маринатата и обърнете шишчетата, за да се опекат и от другата страна. Свалете от огъня, докато рибата е все още стегната.

4 порции

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg