Продукти:
250 г прясно филе от сьомга
250 г прясно филе от треска
1 скилидка чесън, накълцана или смачкана
45 мл /3 с. л./ слънчогледово олио
45 мл /3 с. л./ соев сос
30 мл /2 с. л./ сухо или полусухо шери
15 мл /1 с. л./ нерафинирана захар
1/2 с. л. настъргана кора от портокал
Приготвяне:
- Нарежете рибата на кубчета, достатъчно големи, за да се нанижат на шиш, и ги поставете в дълбок съд. Смесете всички останали съставки и ги изсипете върху филето. Оставете да кисне в марината 1 час на стайна температура.
- Намажете с мазнина шишчетата и нанижете рибата върху тях, като редувате парче треска и парче сьомга. Опечете ги на барбекюто или на грила първо от едната страна, след това ги топнете бързо в маринатата и обърнете шишчетата, за да се опекат и от другата страна. Свалете от огъня, докато рибата е все още стегната.
4 порции
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"