Кралска торта с орехи

Коментари · 367 Прегледа

топяща се в устата, без брашно

РЕЦЕПТА
За блата:
10белтъка на стайна температура 
250гр пудра захар
Около 350гр орехови ядки, предварително запечени и наситнени
30гр нишесте
 
Начин на приготвяне:
Белтъците и пудрата захар се разбиват на сняг с твърди връхчета, добавя се нишестето и орехите. 
В правоъгълна тава, покрита с хартия за печене се разстила сместа равномерно и се изпича за около 25мин на 180градуса.  
Готовия блат се разделя на 3 части и още докато е горещ се отделя от хартията за печене. 
 
Крем:
10жълтъка
160гр пудра захар
2суп.лъж. Какао
30мл ром (коняк) 
100мл прясно мляко
200гр меко краве масло
 
Приготвяне:
Жълтъците, прясното мляко и захарта се смесват добре и на бавен огън сваряваме сместа при непрекъснато бъркане докато се сгъсти. 
След като се охлади крема се добавя мекото масло и какаото и хубаво се разбива, накрая се добавя и ром или коняк. 
 
В подходящ поднос редим блат-крем, блат- крем, блат. С остатъка от крема измазваме от всички страни, поръсваме с орехови ядки и оставяме тортата в хладилника за няколко часа. 
 
Лека, ефирна, топи се в устата... 
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg