Пилешки дробчета с ориз

Коментари · 305 Прегледа

Пилешки дробчета с ориз.Пилешки дробчета с ориз-печени на фурна

 ПРОДУКТИ: за 6 порции

 

800 г пилешки дробчета

1 ч.ч. ориз

1 глава лук

2 моркова

3 ч.ч. бульон

сол

1/2 ч.л. черен пипер

6 с.л. олио

 

РЕЦЕПТА:

 

Лукът (1 глава) и морковите (2 бр) се нарязват на ситни кубчета и се задушават до омекване в олиото (6 с.л.). След това към тях се добавят дробчетата (800 г) и се запържват леко от всички страни, докато променят цвета си. Оризът (1 ч.ч.) се измива и се поставя в тавичка. Върху него се подреждат дробчетата със зеленчуците и ястието се залива с пилешки бульон (3 ч.ч.), подправен със сол и черен пипер (1/2 ч.л.). Ястието се пече при температура 180 градуса, докато оризът поеме течността. Дробчетата с ориз на фурна се сервират топли, но и охладени са много вкусни.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg