ПРОДУКТИ: за 4 порции
1 кг кисело зеле
300 г бахур
1 глава лук
100 мл. олио
1 ч.л. захар
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. сол
РЕЦЕПТА:
В загрятото в дълбока тенджера олио (100 мл.) се задушава ситно нарязаният лук (1 глава). Щом омекне, към него се добавя ситно нарязаното кисело зеле (1 кг), разбърква се добре и се захлупва с капак. Щом стане съвсем крехко, се овкусява с всички подправки и се прехвърля в тава. Поставя се в тава, за да се пече около 30-40 минути. Пече се с фолио, за да не загори отгоре. По средата на печенето фолиото се отстранява и върху зелето се поставя готовият бахур. Ястието се допича и се сервира горещо. Ако не искате да използвате готов продукт, пригответе Домашен бахур.
от 1001 рецепти