Печена сьомга на тиган

Коментари · 298 Прегледа

Печена сьомга на тиган.Печена сьомга на тиган без мазнина,с орехи и гарнитура червен ориз

ПРОДУКТИ: за 2 порции

 

400 г сьомга

100 г червен ориз

20 г орехи

1 с.л. масло

1 ч.л. лимонов сок

магданоз

сол

 

РЕЦЕПТА:

 

Червеният ориз (100 г) се сварява според указанията на опаковката, като към него по време на варенето се добавят масло (1 с.л.) и лимонов сок (1 ч.л.). Посолява се и се оставя настрани. Филето от сьомга (400 г) се нарязва на парчета, които се изпичат от двете страни до златисто в сух тиган без мазнина. Рибата се поставя в порционни чинии и се поръсва със сол и нарязани орехи (20 г). До нея се поставя гарнитурата от червен ориз, като се поръсва с пресен магданоз. Ястието се сервира веднага.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg