Продукти за 4 порции:
2 бр. свинско бон филе
2 с.л соев сос
1/2 ч.л. черен пипер
2 с.л. олио
Плънка:
10 пресни печурки
2 с.л. крем сирене
1 кутия камембер (отстраняваме кората)
1/2 ч.л. медена горчица
4 големи слайса шунка
4 слайса тостерен ементал или чедър
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
Начин на приготвяне:
Разрязваме и изтъняваме месото, така че да се получи сравнително приличен правоъгълник.
Мариноваме ги с олио, соев сос, черен пипер или други предпочитани подправки, добавяме и лука и чесъна, нарязани на едро и ставяме за няколко часа. Може и цяла нощ да престоят в хладилника.
Плънката приготвяме като запържваме гъбите докато изври течността, подправяме ги с щипка сол и малка щипка черен пипер. Добавяме крем сиренето, камембера и горчицата. Разбъркваме добре и оставяме да се охлади.
Отстраняваме лука и чесъна от месото. Върху всяка пържола поставяме по един слайс сирене и шунка. Върху шунката разпределяме по 2-3 с.л. от плънката и завиваме на руло. Аз използвам метални шишове за да фиксирам рулата, така че да не се отворят при печенето, но може да ги увиете и със здрав конец. Нареждаме в напазнена тавичка и печем около 30-40 минути на 200 градуса.
Имайте предвид, че времето е относителни и във Вашата фурна може да стане по-бързо или по-бавно..
Няколко минути преди да извадите от фурната може да поръсите с настърган кашкавал.
Важно е да не прекалите с времето за печене, понеже бон филето ще стане сухо и ще трябва да правите сос :)