Рецепта за круши в бутер тесто

Коментари · 415 Прегледа

Рецепта за круши в бутер тесто. Бърз пикантен сладкиш с джинджифил. Круши в бутер тесто.

Необходими продукти 

  • 250 грама бутер тесто;
  • 2 круши;
  • 30 грама масло;
  • 2 супени лъжици кафява захар;
  • 1 чаена лъжичка настърган джинджифил;
  • 2 супени лъжици ванилова захар;
  • ½ чаена лъжичка канела.

Начин на приготяне

Тестото се развива и се оформя правоъгълник с размери 15 х 25 cm. Краищата на правоъгълника се вдигат като за пай, а в средата се нареждат тънко нарязани филийки круши. Щедро ги смазваме със смес от разтопено масло, една супена лъжица кафява захар, джинджифил, ванилия и канела. Пече се 15-20 минути при температура от 200 ° С. Оставя се да се охлади за около 10 минути и се сервира със сметана или сладолед.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg