Необходими продукти
- 250 грама бутер тесто;
- 2-3 супени лъжици горчица;
- 25 грама масло;
- 1 средна глава лук;
- 1 средна глава броколи;
- 100 грама настърган кашкавал;
- 1 яйце;
- сол – на вкус.
Начин на приготвяне
Разстелете тестото в правоъгълна тавичка с размери 20 × 30 см. Вдигнете краищата на тестото и ги намажете с горчица. Подгответе пълнежа. В маслото запържете лука нарязан на кръгчета до полугоовност. Бланширайте броколите в солена вода (около 2 минути), охладете и разделете на розички. Поставете зеленчуците върху тестото, поръсете кашкавала отгоре и затворете с краищата тесто. Намажете тестото с яйце. Печете 15-18 минути при температура от 200-220 ° С.