Рецепта за Пилешки бутчета по италиански.

Коментари · 293 Прегледа

Рецепта за Пилешки бутчета по италиански. Вкусни Пилешки бутчета по италиански.
Рецепта за Пилешки бутчета по италиански.

Необходими продукти:

  • Пилешко месо – 6 бутчета;
  • Къри – 1 ч.л.;
  • Червен пипер – 1 ч. л.;
  • Черен пипер;
  • Масло – 1 - 2 с.л.;
  • Лук – 1 глава кромид;
  • Чесън – 1 скилидка;
  • Домати – 600 г;
  • Индийско орехче – 1 щипка;
  • Бульон – 50 мл;
  • Мед – 1 ч.л.;
  • Магданоз – 2 с.л. нарязан;
  • Лимон – 2 с.л. лимонов сок;
  • Сол – на вкус;
  • Розмарин – 1 ч.л.;

Начин на приготовление:

  1. Намажете бутчетата с масло и ги натрийте със сол, черен и червен пипер и къри.
  2. Подредете ги в намазнена тава и долейте в нея 1/2 ч.ч. вода.
  3. Сложете ги да се пекат в предварително загряна фурна за 30-40 минути.
  4. Накълцайте чесъна и лука и ги задушете в сгорещено олио.
  5. Щом омекнат добавете нарязаните на дребно домати.
  6. Оставете ги хубаво да си пуснат соса и добавете индийско орехче, сол и розмарин.
  7. Отделно смесете бульона, лимоновия сок, магданоза и меда и ги добавете към доматения сок.
  8. Вари се още 5 минути и се маха от котлона.
  9. Поднесете порция пилешки бутчета, поляти със сос.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg