Свински джолан с картофи в гювеч

Свински джолан с ароматни подправки и картофи,печен в традиционен български гювеч. Рецепта за кулинарен конкурс

Продукти:

2 бр.свински джолан

сол на вкус

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л.

1 ч.л. риган

1 ч.л. мащерка

олио

5-6 бр картофи

2 моркова

2 глави лук

1 цяла глава чесън

150 мл червено вино

2 дафинови листа

няколко зрънца бахар

Инструкции:

В купа се смесват червеният, черният пипер,мащерката риганът и три супени лъжици олио.Сместа се обърква и с нея се намазват двата джолана, които първо са поръсени със сол. Слагат се в найлонова торбичка или съд с похлупак и се оставят в хладилника за около три часа. Картофите се обелват, нарязват и слагат в гювеча. Към тях се прибавят нарязаните лук, моркови и разрязаната на две глава чесън. Поръсват се със сол и останалото олио след което се объркват. Отгоре им се поставят овкусените джолани. В гювеча се налива малко вино, слагат се два дафинови листа и няколко зрънца бахар. Глиненият съд се похлупва, след което се поставя в студена фурна. Ястието се пече първите 30 минути на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180. Малко преди готовност капакът се маха, за да придобие ястието приятен загар.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg