Необходими продукти
- 50 гр кафява захар;
- 2 супени лъжици соев сос;
- парче джинджифил с дължина около 7 см;
- 2 скилидки чесън;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 4 свински филета с дебелина около 3 см;
- сол – на вкус;
- 2 супени лъжици масло;
- 3 супени лъжици растително масло;
- 400 гр брюкселско зеле;
- няколко пера от зелен лук.
Начин на приготвяне
Смесете захарта, соевия сос, настъргания джинджифил, настъргания чесън и черния пипер. Овкусете месото със сол и черен пипер. В тенджера или дълбок тиган разтопете 1 супена лъжица масло и 2 супени лъжици растително масло. Запържете свинското месо до златисто кафяво, след това добавете приготвения в началото сос. Задушете месото на умерена температура за около 5 минути, ако е необходимо, обърнете го. Месото трябва да бъде напълно покрито със сос. В друг тиган, с останалата мазнина запържете зелето за 3-4 минути, докато потъмнее. Подправете със сол и черен пипер. Изсипете филетата и зелето в чинии и украсете с нарязан зелен лук.