Рецепта за свинско филе с джинджифилова глазура

Коментари · 277 Прегледа

Рецепта за свинско филе с джинджифилова глазура. Крехко свинско с джинджифил и брюкселско зеле.

Необходими продукти

  • 50 гр кафява захар;
  • 2 супени лъжици соев сос;
  • парче джинджифил с дължина около 7 см;
  • 2 скилидки чесън;
  • смлян черен пипер – на вкус;
  • 4 свински филета с дебелина около 3 см;
  • сол – на вкус;
  • 2 супени лъжици масло;
  • 3 супени лъжици растително масло;
  • 400 гр брюкселско зеле;
  • няколко пера от зелен лук.

Начин на приготвяне

Смесете захарта, соевия сос, настъргания джинджифил, настъргания чесън и черния пипер. Овкусете месото със сол и черен пипер. В тенджера или дълбок тиган разтопете 1 супена лъжица масло и 2 супени лъжици растително масло. Запържете свинското месо до златисто кафяво, след това добавете приготвения в началото сос. Задушете месото на умерена температура за около 5 минути, ако е необходимо, обърнете го. Месото трябва да бъде напълно покрито със сос. В друг тиган, с останалата мазнина запържете зелето за 3-4 минути, докато потъмнее. Подправете със сол и черен пипер. Изсипете филетата и зелето в чинии и украсете с нарязан зелен лук.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg