Необходими продукти
- 2 червени чушки;
- 1 глава червен лук;
- няколко супени лъжици зехтин;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 1 супена лъжица захар;
- 3 супени лъжици винен оцет;
- босилек;
- 2-3 свински ребра;
- 2 скилидки чесън;
- няколко стръкчета от мащерка;
- 2 супени лъжици масло.
Начин на приготвяне
Нарежете чушките и лука на тънки ивици. Поставете ги в тиган с предварително загрят зехтин, добавете сол, черен пипер и захарта. Запържете на висока температура за 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат. След това изсипете оцета и след 1 минута намалете котлона и оставете за още няколко минути. Добавете нарязаните листа босилек към зеленчуците, разбъркайте добре и поставете върху чиния. Разтрийте свинските ребърца със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в тиган и поставете месото, смачкайте скилидките чесън и мащерката. За да направите месото сочно добавете маслото. Запържете свинското месо за 3-4 минути от всяка страна. Извадете месото и го оставете за 10 минути. Сервирайте върху изпържените зеленчуци.