Рецепта за свинско с чушки

Коментари · 668 Прегледа

Рецепта за свинско с чушки. Крехки ребърца с пържени зеленчуци. Ароматно свински с чушки, босилек и мащерка.

Необходими продукти

  • 2 червени чушки;
  • 1 глава червен лук;
  • няколко супени лъжици зехтин;
  • сол – на вкус;
  • смлян черен пипер – на вкус;
  • 1 супена лъжица захар;
  • 3 супени лъжици винен оцет;
  • босилек;
  • 2-3 свински ребра;
  • 2 скилидки чесън;
  • няколко стръкчета от мащерка;
  • 2 супени лъжици масло.

Начин на приготвяне

Нарежете чушките и лука на тънки ивици. Поставете ги в тиган с предварително загрят зехтин, добавете сол, черен пипер и захарта. Запържете на висока температура за 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат. След това изсипете оцета и след 1 минута намалете котлона и оставете за още няколко минути. Добавете нарязаните листа босилек към зеленчуците, разбъркайте добре и поставете върху чиния. Разтрийте свинските ребърца със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в тиган и поставете месото, смачкайте скилидките чесън и мащерката. За да направите месото сочно  добавете маслото. Запържете свинското месо за 3-4 минути от всяка страна. Извадете месото и го оставете за 10 минути. Сервирайте върху изпържените  зеленчуци.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg