Рецепта за свинско в сладко кисел сос

Коментари · 288 Прегледа

Рецепта за свинско в сладко кисел сос. Крехко филе с чушка и ананас. Свинско в сладко кисел сос и ориз за гарнитура.

Необходими продукти

  • 70 мл ябълков оцет;
  • 50 гр захар;
  • 4 супени лъжици кетчуп;
  • 1 чаена лъжичка зелен джинджифил;
  • 5 супени лъжици царевично нишесте;
  • 1 чаена лъжичка вода;
  • 450 г свинско филе;
  • сол – на вкус;
  • 4 супени лъжици растително масло;
  • 1 червена чушка;
  • 1 глава лук;
  • 250 гр ананас;
  • 200 гр ориз.

Начин на приготвяне

Изсипете оцета в малка тенджера, добавете захарта, кетчупа и джинджифила. Оставете да заври, намалете топлината и оставете да къкри още 10 минути. В отделна купа смесете 1 чаена лъжичка нишесте и вода и добавете тази смес към тигана. Разбъркайте добре соса. Нарежете свинското месо на малки кубчета. Посолете и овъргаляйте месото останалото нишесте. За няколко минути запържете свинското месо в тиган с предварително загрято олио, след което го поставете върху хартиена кърпа. Изпържете нарязаните на кубчета чушки, лука и ананаса. След 5 минути добавете месото и соса към тях. Сварете ориза и го поднесете със свинското в сос.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg