Съставки:
500 гр пилешки гърди
200 гр кисело мляко
70 гр хлебни трохи
40 гр пармезан
1 яйце
2 скилидки чесън
спрей за готвене със зехтин
сол и млян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на тънко, сложете сол и други подправки от двете им страни. В голяма купа смесете киселото мляко с яйцето и нарязания чесън. Добавете пилешките гърди към млечната марината и смесете внимателно, така че всяка страна на всяко парче да е покрита с кисело мляко. След това покрийте пилешките гърди с хлебни трохи, смесени със ситно настърган пармезан. Поставете пилешките гърди в тава, покрита с хартия за печене и леко напръскайте всяко парче със зехтин. Печете на 200°C, докато станат златисти за около 25 минути. Сервирайте пилешките гърди, докато са още топли с картофено пюре и млечен дресинг от нашите любими сосове с нула калории.
Източник: GymBeam
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други