Необходими продукти
брашно 1 и 1/2 чаени чаши
захар на пясък 1 чаена чаша
пудра захар 150 г
масло 125 г
4 яйца
бакпулвер или сода бикарбонат 1 чаена лъжичка
кора от 1 лимон
1 ванилия
кисело мляко 3 супени лъжици
Начин на приготвяне
- Маслото се разбива със захарта на пясък. Добавят се киселото мляко заедно със содата бикарбонат, 1 яйце плюс 3 жълтъка, предварително разбити, настърганата кора от лимон и по малко от брашното с бакпулвера.
- Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и се запича леко.
- Останалите 3 белтъка се разбиват на сняг с пудрата захар и ванилията. С тях се залива изпеченият сладкиш, който отново се поставя във фурната и се пече до леко порозовяване.
Източник: Личен архив