Крем от нишесте с боровинки

Коментари · 281 Прегледа

Крем от нишесте с боровинки.Желиран десертен крем от нишесте с боровинки,с подсладител

 ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

4 жълтъка

1 с.л. нишесте

1 с.л. подсладител

2 ч.ч. мляко

4 с.л. сладко от боровинки

5 г желатин

1/4 ч.ч. вода

 

РЕЦЕПТА:

 

Жълтъците (4 бр) се разбиват с нишестето (1 с.л.) и подсладителя (1 с.л.). Желатинът (5 г) се разтваря във водата (1/4 ч.ч.). Трябва да се разтвори добре. Млякото (2 ч.ч.) се кипва и се маха от котлона. Започва да се сипва лъжица по лъжица при сместа от жълтък и нишесте, като се бърка непрекъснато. Сипва се около 1/4 от млякото, така че сместа да стане достатъчно течна. След това сместа се връща при останалите 3/4 мляко и се слагат повторно на котлона. Бърка се непрекъснато около 5-6 минути, докато стане по-плътна и започне да бълбука. Добавя се разтвореният желатин, разбърква се добре и се сваля от котлона. Разпределя се в купички. В средата на всяка се слага по 1 лъжица сладко от боровинки или малини и се слага в хладилника. Необходимо е да престои 1-2 часа, за да стегне.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg