Рецепта за Ангешко бутче с картофи

Коментари · 449 Прегледа

Рецепта за Ангешко бутче с картофи. Необходими продукти и начин на приготвяне на Ангешко бутче с картофи. Рецепта за основно ястие с агнешко месо.

Необходими продукти:

  • 2 скилидки чесън
  • кората и сокът на 1 лимон
  • 3 с.л. листа мащерка
  • 500 мл сухо бяло вино
  • 6 с.л. олио
  • 1 агнешко бутче (около 1 кг)
  • сол
  • пипер
  • 400 гр малки картофи
  • 1 стрък зелен лук

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Чесънът се изчиства, нарязва и смесва с лимонената кора, сока, мащерката, виното и зехтина. Месото се измива и подсушава, след което се поставя в маринатата за 24 часа като от време на време се облива с нея.
  2. Овкусявате месото и заедно с маринатата слагате в чугунена тавичка и печете на най-долната решетка на фурната за 30 минути на 250 градуса.
  3. Картофите се почистват.
  4. Лукът се нарязва на лентички.
  5. Добавяте зеленчуците към месото и печете още 60 минути на 180 градуса, като от време на време заливате със соса.
  6. Изключвате фурната и оставяте месото вътре за още около 15 минути.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg