ПРОДУКТИ за 6 порции
200г кори за баница
100 г захар
100 мл. олио
За крема:
100 г пудра захар
250 г маскарпоне
200 мл. течна сладкарска сметана
70 г ванилова захар
1 с.л. лимонова кора
За декориране:
50 г боровинки
50 г ягоди
2 с.л. пудра захар
РЕЦЕПТА:
Приготвя се захарен сироп от водата и захарта, като се слагат да загреят, докато сместа заври. След това се сваля от котлона и се оставя да изстине. Корите за баница се намазват със сиропа и се поставят една върху друга. Слагат се в тава върху хартия за печене. С помощта на остър нож, корите се разрязват на правоъгълници (около 10 на брой). Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Приготвя се крема, като маскарпонето се разбива с пудрата захар. В отделен съд се разбива течната сладкарска сметана. Добавя се към сместа с маскарпонето. Кремът се подправя с лимоновата кора и ваниловата захар. Когато корите са напълно изстинали се сглобяла десертът. Слага се една кора и се шприцова от крема. Нареждат се ягоди и боровинки и се слага втора кора. Отново се шприцова крем и се слагат плодове. Десертът завършва с трета тора и се поръсва с пудра захар.
от 1001 рецепти