НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
заешко месо - 1 бр. Гърди
картофи - 3 бр.
целина - 1/4 глава
моркови - 2 бр.
лук - 1 глава
фиде - 1 к.ч.
олио - 25 мл
сол - 1 с.л.
черен пипер - 1/4 ч.л.
магданоз - 1/4 връзка
девесил - 2 стръкчета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За тази вкусна селска супа месото се сварява със солта и се накъсва на ситно.
Бульонът се прецежда и се връща в тенджерата, на средна степен на котлона.
Добавят се нарязаните лук, моркови и целина.
През това време се обелват и нарязват картофите на кубчета.
Добавят се в супата, както и накъсаното сварено заешко месо.
Супата се овкусява с черен пипер и се сипва олиото.
Вари заешката супа, докато зеленчуците омекнат.
Прибавя се фидето и се вари още пет минути.
След това супата със заешко се сваля от котлона и се
слагат наситнените магданоз и девесил.
Източник: Gotvach.bg
Search
Popular Posts
-
Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
By Chef Mandja -
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
By Chef Mandja -
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
By Chef Mandja -
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
By Chef Mandja
Categories
- Recipes
- Food and beverages
- Culinary tips
- Culinary competitions
- Salad recipes
- Recipes for soups without meat
- Recipes for meat soups
- Recipes for starters without meat
- Recipes for appetizers with meat
- Recipes for main dishes without meat
- Recipes for main dishes with meat
- Recipes for main dishes with fish
- Recipes for pasta and pastries
- Desserts
- Healthy recipes
- Recipes for children and babies
- Food canning
- Recipes for drinks
- Culinary menus
- Sauces and garnishes
- Marinades
- Vegan recipes
- Fish soup recipes
- Other