Необходими продукти:
- 1 к.ч.оцет;
- 1 с.л.сол;
- 1 вр.джоджен пресен;
- 1 с.л.олио;
- 1 ч.л.червен пипер;
- 2 бр.яйца;
- 800 гр.агнешко месо;
- 1 с.л.брашно тип 500;
- 1 вр.лук кромид пресен;
Начин на приготвяне:
- Вземете агнешко месо - врат.
- Сварете го в 2 литра подсолена вода.
- Извадете и отделете месото.
- Накъсайте на парченца.
- В олиото запържете брашното, добавете нарязания на ситно пресен лук, за кратко разбъркайте, прибавете червения пипер, накъсаното месо и изсипете прецедения бульон от свареното месо.
- Нарежете джоджена и изсипете в супата.
- Застройте преди сервиране, като разбиете двата жълтъка с 1 кафена чашка оцет и застройте супата.
- Загасете котлона и с вилица взимайте по-малко от белтъка и пускайте в супата.
- Целта е да се получат цели парченца белтък.