Канелени сладки

Коментари · 284 Прегледа

Канелени сладки.Канелени сладки с орехи и масло

ПРОДУКТИ: за 12 порции

 

200 г брашно

200 г масло

1 ч.л. канела

125 г пудра захар

100 г орехи

1 ч.л. ванилия

 

РЕЦЕПТА:

 

Брашното (200 г) се изсипва в дълбок съд и към него се добавя натрошеното на парчета твърдо масло (200 г). Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото масло. Добавят се пудрата захар (125 г), смлените орехови ядки (100 г), ванилията (1 ч.л.) и канелата (1 ч.л.) и от получената смес се прави тесто. Върху равна повърхност се поръсва брашно и се разточва тестото. С помощта на формичка се отрязват плоски сладки с форма на сърца и се подреждат в намаслена тавичка. Пекат се на 180 градуса 15-20 минути или докато не придобият апетитен златист цвят.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg