Продукти:
1 малка консерва сардини
1 голяма глава лук, накълцана
1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана
45 мл /3 с. л./ зехтин
4 средноголеми домата, обелени
накълцан пресен магданоз
сол и черен пипер
4 филета треска по 150 г
90 мл /6 с. л./ кисело мляко
Приготвяне:
Извадете сардините от олиото в консервата и ги намачкайте на пюре. Сложете ги заедно с чесъна и лука в тиган и задушете в зехтина, докато лукът добие златист оттенък. Разрежете доматите на четири, прибавете ги в тигана и ги оставете 2–3 минути на слаб огън. Сложете магданоза, солта и пипера и пресипете сместа в широк недълбок съд, предварително намазан с олио. Загрейте скарата /грила/ на най-силно. Поставете филето в сместа и запечете за около 5–6 минути. После прибавете киселото мляко, намалете леко температурата на скарата и печете още около 7 минути.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"