Продукти:
225 г ориз
30 мл /2 с. л./ зехтин
150 г скариди, пресни или замразени
2 скилидки чесън, счукани
100 г замразен грах
черен пипер
2 големи яйца
соев сос
Приготвяне:
Измийте ориза и го сварете до омекване в подсолена вода. Загрейте зехтина в дълбок тиган и задушете за около 5 минути на слаб огън скаридите, чесъна и размразения грах. Подправете с черен пипер на вкус. Извадете от тигана и поставете на топло място. Сипете сварения ориз в тигана, прибавете яйцата и запържете около 5 минути, като разбърквате внимателно. Върнете скаридите, чесъна и граха в тигана и ги омесете хубаво с ориза. Сипете соев сос на вкус и сервирайте, ако желаете, гарнирано с лимонови резенчета.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"