Продукти:
30 мл /2 с. л./ зехтин
4 домата, обелени
1 средноголяма глава лук, накълцана
1–2 скилидки чесън, дребно накълцани или счукани
100 г ориз
щипка шафран
600 мл пилешки бульон от 1 кубче
сол и пипер
225 г камбала
225 г треска
225 г миди, сварени и с махната горна черупка
1 зелена пиперка
1 ч. л. оцет
175 г едри скариди, пресни или замразени
Приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма и дълбока тенджера. Нарежете на четири доматите и ги запържете с лука и чесъна до омекване на лука. Прибавете ориза и разбъркайте. Сипете шафрана в пилешкия бульон и налейте в тенджерата. Подправете със солта и пипера и оставете на слаб огън за 7–10 минути. Добавете рибата, мидите, зелената пиперка и оцета. Да къкри до надуване и омекване на ориза. Добавете скаридите и оставете на огъня само докато се стоплят, което ще отнеме около 2 минути. Изсипете паелата върху широк, предварително затоплен съд за сервиране и гарнирайте с магданоз.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"