Орехова пита

Коментари · 316 Прегледа

Орехова пита.Орехова пита с ябълки и канела

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

 

• 1 ч.ч. настъргани ябълки

• 1 ч.ч. вода

• 2 ч.ч. брашно

• 1 ч.ч. смлени орехи

• 1/2 ч.ч. грис

• 1 ч.ч. захар

• 2 ч.л. канела

• 1/2 ч.ч. олио

• 1 ч.л. бакпулвер

• кора от лимон

• 2 ванилии

• 3 с.л. ром или вишновка

За сиропа:

• 2 ч.ч. захар

• 250-300 мл вода

• 1-2 ч.л. ром или вишновка

• 1/2 ч.ч. олио

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

 

Ябълките се настъргват и към тях се добавят водата, брашно, грис орехи и останалите продукти. Всичко се бърка за да стане хомогена смес. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма или тава (в кръгла форма с диаметър 26 см и височина 6.5 см или в продълговато плаке 30х20 см, височина 6.5 см). Изпича се на умерена температура около 40-50 минути. След като изстине се приготвя сиропа на котлона да се сгъсти малко. Изстиналата пита се нарязва на парчета и се залива с топлия сироп. * Сладкишът е по-сладък от обикновено и е за хора обичащи много сладко. Може да се намали захарта в сместа от 1 ч.ч. на 1/2 ч.ч. *1 ч.ч. = 250 мл

 

от ВЕСЕЛИЯТ ГОТВАЧ

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | КИБЕРСИГУРНОСТ | Социално инженерство и СОЦИАЛНА ИНЖЕНЕРИЯ - iSec.Agency | IThub.social - IT социална мрежа, Програмиране, Дизайн, Киберсигурност & Co.