Рецепта за селска пърленка

Коментари · 333 Прегледа

Вкусна пърленка, направена по рецепта от нашите баби.

Продукти: 20 гр. мая или 1 пакетче суха такава, 350 мл. топла вода, 5 с.л. зехтин (може и
олио) плюс още за намазване, 1 с.л. захар, 1 с.л. сол, 5 ч.ч. брашно, шарена сол, няколко скилидки
счукан чесън, 2 с.л. масло.

Начин на приготвяне: Разтворете първо маята в малко топла вода със захарта. Щом се активизира, добавете към нея всички останали продукти – останалата вода, 5-те с.л. олио, солта и
брашното. Замесете меко тесто и го оставете да втаса. От тестото се разточват питки, които се
пържат върху сгорещен намазан сач или тиган. Щом обърнете питката от втората страна, намажете вече опечената със смес от маслото, чесъна и шарената сол, веднага докато баничката е още
топла.

Източник: "Готварска книга" на списание "Звук и светлина"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg