НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
тиква - 2 кг цигулка
кайсии - 100 г сушени
череши - 50 г сушени
вишни - 50 г сушени
сливи - 50 г сушени, без костилки
стафиди - 50 г
орехи - 100 г
амарето - 200 мл
мед
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тиквата се измива много добре. Премахва се горната част, така че да стане гърненце. Изрязва се капак на гърненцето. Тиквата се почиства от семките.
Сушените кайсии, череши, вишни, сливи и стафиди се слагат в купа и се заливат с Амарето за 20 мин. Орехите се натрошават на едро.
Тиквата се пълни с един ред сушени плодове с Амарето, след което се слагат орехите.
Отгоре се нареждат останалите сушени плодове. Пълнената тиква се слага в тава и се завива с фолио. В тавата се сипва малко вода.
Пълнената тиква с амарето и сушени плодове се пече 2 часа под фолио на 180 градуса, след което фолиото се премахва и се пече 20 мин.
Източник: Gotvach.bg
Search
Popular Posts
-
Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
By Chef Mandja -
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
By Chef Mandja -
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
By Chef Mandja -
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
By Chef Mandja
Categories
- Recipes
- Food and beverages
- Culinary tips
- Culinary competitions
- Salad recipes
- Recipes for soups without meat
- Recipes for meat soups
- Recipes for starters without meat
- Recipes for appetizers with meat
- Recipes for main dishes without meat
- Recipes for main dishes with meat
- Recipes for main dishes with fish
- Recipes for pasta and pastries
- Desserts
- Healthy recipes
- Recipes for children and babies
- Food canning
- Recipes for drinks
- Culinary menus
- Sauces and garnishes
- Marinades
- Vegan recipes
- Fish soup recipes
- Other