Продукти:
2 филии бял хляб без корите
300 мл нискомаслено мляко
450 г говежди бут
50 г пресен магданоз
1–2 скилидки чесън
40 г сирене „Пармезан“, настъргано /или кашкавал/
2 яйца, разбити
щипка настъргано индийско орехче
сол и пипер
олио за пърженето
Приготвяне:
Натопете хляба в млякото за няколко минути. Смелете месото с магданоза, чесъна и накиснатия хляб. Прибавете сиренето, яйцата, индийското орехче, солта и пипера и омесете хубаво. С малко брашно оформете от сместа топки с диаметър около 4 см. Пържете всяко кюфте в горещо олио по 3–4 минути. След това, ако е нужно, ги прехвърлете в по-голям съд и оставете да къкрят захлупени в доматен сос двайсетина минути.
Сервирайте с варен ориз или макарони.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"