Рецепта за задушено месо с лук

Коментари · 365 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

700 г крехко говеждо месо, нарязано на кубчета със страна 2,5 см

малко брашно

25 мл /1 1/2 с. л./ слънчогледово олио

2 големи глави лук, нарязани на кръгчета

2 скилидки чесън, дребно накълцани или счукани

1 кубче говежди бульон

150 мл вода

1 дафинов лист

сол и пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната до 180ёС. Оваляйте говеждото в брашното, после запържете набързо в сгорещеното олио, докато стане златисто от всички страни. Поставете в йенска тенджера заедно с лука и чесъна. Разтворете кубчето във водата и прибавете в тенджерата получения бульон и дафиновия лист. Захлупете и оставете да къкри 2 часа във фурната.

Сервирайте направо от съда, в който сте го пекли, придружено от пюре от картофи и зеленчуци.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg