Продукти:
700 г крехко говеждо месо, нарязано на кубчета със страна 2,5 см
малко брашно
25 мл /1 1/2 с. л./ слънчогледово олио
2 големи глави лук, нарязани на кръгчета
2 скилидки чесън, дребно накълцани или счукани
1 кубче говежди бульон
150 мл вода
1 дафинов лист
сол и пипер
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180ёС. Оваляйте говеждото в брашното, после запържете набързо в сгорещеното олио, докато стане златисто от всички страни. Поставете в йенска тенджера заедно с лука и чесъна. Разтворете кубчето във водата и прибавете в тенджерата получения бульон и дафиновия лист. Захлупете и оставете да къкри 2 часа във фурната.
Сервирайте направо от съда, в който сте го пекли, придружено от пюре от картофи и зеленчуци.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"